Повеќе странци

Раст на бројот на туристи во Јапонија

Во периодот јануари-март оваа година, во споредба со истиот период минатата година, Јапонија ја посетиле повеќе странци

Во првото тримесечје од годината околу 6,5 милиони луѓе ја посетиле Јапонија. Тоа е за со 13,6% повеќе отколку во 2015 година. Но, ако ги споредувате овие параметри со количеството на пари што тие ги потрошиле во земјата, тогаш сумата зборува за нешто друго односно е регистрирано зголемување од 4 проценти, околу 967, 9 милијарди јени (8,93 милијарди. долари).

Тоа значи дека туристите помалку трошеле и нивото паднало за 8,5% односно за 148 илјади јени (1.359 долари).

Поврзани

Најнови вести

Коментари