Поголеми шанси

Путин: Важен придвижувач за развој на модерната економија се малите и средни компании

Рускиот претседател Владимир Путин го нагласи значењето на малите и средните фирми и вети дека малите компании ќе добијат поголеми шанси.

Рускиот претседател зборуваше на состанокот со германските трговски претставници во Сочи. - Мислам дека ќе се согласите дека соработката на нашите земји не треба да се ограничи само на големи проекти. Важниот придвижувач за развој на модерната економија се малите и средни компании. Во Германија малите бизниси опфаќаат повеќе од половина од БДП на земјата, наведе Путин.

Поврзани

Најнови вести

Коментари