Домашен софтвер

Путин: Користењето на странски софтвери претставува ризик за националната безбедност

Претседателот на Русија Владимир Путин ги предупреди руските технолошки компании дека ќе останат без државни порачки ако не се преориентираат на домашни софтвери.

Користењето на странски софтвери, како што оцени, претставува ризик за националната кибер безбедност. Путин рече дека во одредени области државните институции не можат да работат со компании кои користат странски софтвери, бидејќи тоа претставува ризик за националната ИТ безбедност.

Поврзани

Најнови вести

Коментари