РЕЗУЛТАТИ

Проходите на групацијата Икеа - 34,1 милијарди евра во 2017 година

Околу 149.000 вработени во стоковните куќи на Икеа ширум светот во тој период имале 817.000 посетители додека повеќе од 2,1 милијарда се регистрираните посети на интернет страницата на тој трговски синџир, се вели во соопштение.

Приходите на групацијата Икеа за 2017 година се 34,1 милијарда евра, што е зголемување за 3,8 отсто, соопштија од компанијата.

Околу 149.000 вработени во стоковните куќи на Икеа ширум светот во тој период имале 817.000 посетители додека повеќе од 2,1 милијарда се регистрираните посети на интернет страницата на тој трговски синџир, се вели во соопштение.

Неодамнешните вложувања во Франција, Канада и Литванија зголемиле број на ветерници на 415 што значи дека групацијата Икеа има моментно повеќе ветерници отколку продавници.

Истакнато е дека со тоа Икеа се приближува до целта – до 2020 година да биде енергетски независна компанија и тоа со производство на количина на енергија од обновливи извори колку што троши за своето работење.

Поврзани

Најнови вести

Коментари