Пристигнува ОИЛКОИН: Криптовалута помоќна од БИТКОИН

Создавање на првата дигитална валута која ќе има свое покритие во физичкиот свет – ОИЛКОИН беше најавен минатиот месец. Секој токен ќе вреди исто колку еден барел нафта.

Оилокоин ќе го стимулира движењето на цените на нафтата на светскиот пазар. Затоа, неговата вредност ќе зависи од вредноста на "црното злато".

Банкарите и менаџерите тврдат дека новата криптовалута ќе донесе сигурност за корисниците, бидејќи нејзината вредност нема да варира.

Оилкоин може во иднина да стане исто толку безбеден колку и првите пари што имале покритие во злато.

Реалното покритие ќе го направи оилкоинот далеку помоќен од биткоинот, но и другите криптовалути.

Поврзани

Најнови вести

Коментари