Груевски и Мисајловски извршија увид во работите

При крај е реконструкцијата на Министерството за транспорт и врски

Министерот Мисајловски информираше дека над 90 отсто од градежните работи се завршени и се очекува до крајот на следниот месец реконструкцијата да се заврши и да се започне со селење. Објектот зафаќа 4.580 квадрати, што ќе значи двојно повеќе простор од состојбата пред реконструкцијата.

Министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски, и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ,Никола Груевски извршија увид на реконструираната зграда на Министерството за транспорт и врски.

Министерот Мисајловски информираше дека над 90 отсто од градежните работи се завршени и се очекува до крајот на следниот месец реконструкцијата да се заврши и да се започне со селење. Објектот зафаќа 4.580 квадрати, што ќе значи двојно повеќе простор од состојбата пред реконструкцијата.

Изминатиот период, административците работеа во канцелариите во некогашното Министерство за надворешни работи. Во план е покрај Министерството за транспорт и врски, во старо-новата зграда да се смести и Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам, Државниот инспекторат за транспорт, Државниот комунален инспекторат и Агенцијата за сигурност во железничкиот систем.
На овој начин, како што објаснуваа од Министерството, ќе се овозможи сите сектори и органи на ресорот транспорт и врски да бидат на едно место, наместо како што е сега на повеќе локации во Скопје.

Поврзани

Најнови вести

Коментари