Apple веќе долго време работи на своите AR (Augmented reality) очила, но дури сега се знае кога ќе излезат и колку ќе чинат.

„Mac Rumors“ ги пренесува наодите на тајванскиот портал „DigiTimes“ дека очилата на Apple AR ќе бидат објавени во вториот квартал од 2022 година и ќе чинат повеќе од 2.000 долари.

Apple го заврши вториот дел од тестирањето на AR очилата и тие сега се подготвени за масовно производств.

Ќе чинат помеѓу 2.000 и 3.000 долари, а подоцна ќе бидат подостапен, според DigiTimes.

Ова е уште еден голем проект на Apple, кој сака да биде во чекор со конкурентите и во оваа област.