Ветена земја

ПЛАТИТЕ ВО ШВАЈЦАРИЈА: Колку навистина се заработува?

Порталот swissinfo.ch објави колку во просек заработуваат одредени професии, но напоменува дека и трошоците за живот се високи.

Платите во Швајцарија варираат врз основа на образование, искуство и локација.

Бруто платите изнесуваат:

фризер 2601 швајцарски франци

цвеќар 3800 швајцарски франци

графички дизајнер 3800 швајцарски франци

столар 4018 швајцарски франци

работник во пошта 4031 швајцарски франци

пекар 4051 швајцарски франци

автомеханичар 4450 швајцарски франци

возач на автобус 4858 швајцарски франци

новинар 5551 швајцарски франци

учител 7398 швајцарски франци

социјален работник 6246 швајцарски франци

Поврзани

Најнови вести

Коментари