Статистика

Најниска невработеност во Велика Британија од 1975 година

Бројот на невработените во Обединетото Кралство е намален за 75.000 во периодот мај-јули годинава, со што стапката на невработеност опадна на 4,3 отсто, од 4,4 отсто во претходниот квартал

Станува збор за најниска стапка на невработеност во Велика Британија од 1975 година, соопшти британското Национално статистичко биро (ОНС).

Поврзани

Најнови вести

Коментари