Намалување на дефицит

ММФ ја одобри втората транша кредит за Египет

ММФ ја одобри втората транша кредит за Египет во износ од 1,25 милијарди долари, која е дел од тригодишниот аранжман вреден 12 милијарди долари, договорен лани.

ММФ исто така, го пофали спроведувањето на тешките економски реформи во земјата, кои помогнаа во спречување на инфлацијата, како и мерките за намалување на буџетскиот дефицит.

Поврзани

Најнови вести

Коментари