Цената на најголемата криптовалута во светот „Биткоин“ падна од околу 54.819 на 45.700 долари или 17%, што е најниско ниво од 1 март, за нешто помалку од два часа по твитот на Маск дека „Тесла“ престана да ја прифаќа оваа валута за своите возила од еколошки причини пренесува Ројтерс.

„Загрижени сме за сè поголемата употреба на фосилни горива за експлоатација и трансакции со биткоинот, особено јагленот, кој има најлоши емисии од било кое гориво“, напиша Маск.

Биткоинот денеска се врати на околу 50.000 американски долари на азиското тргување