Германски авиопревозник

„Луфтханза" ќе откупи поголем дел од имотот на Ер Берлин

Германскиот авиопревозник „Луфтханза" најави дека ќе откупи поголем дел од имотот на банкротираниот некогашен конкурент Ер Берлин.

Како што јави ДПА, „Ер Берлин" ќе престане со работа до крајот на октомври. Компанијата, која беше втор најголем германски авиопревозник, имаше финансиски проблеми повеќе од една деценија.

Поврзани

Најнови вести

Коментари