„Рајфајзен"

Кризата со „Агрокор" може да се одрази на резултатите на хрватските компании

Кризата со „Агрокор" може во голема мера да се одрази на резултатите на хрватските компании во оваа година, се предупредува во анализите на „Рајфајзен".

„Агрокор" речиси преку ноќ од најголема приватна компанија стана проблем на хрватското и на регионалното стопанство, се оценува во новите анализи. Нивна оценка е дека позицијата на „Конзум" како перјаница на „Агрокор" на хрватскиот пазар во последно време дополнително е ослабена. Претходните податоци зборува за негов удел од 20 до 30 отсто, а сегашните проценки се дека уделот ма хрватскиот пазар е околу 20 проценти.

Поврзани

Најнови вести

Коментари