Наместо министерот Бектеши и директорот Ковачевски, да бидат веднаш разрешени од функциите, поради тоа што се обидуваат да ја сокријат состојбата во електростопанството, Заев се договара со Гаши да се смени директорот на МЕПСО, Куштрим Рамадани, зашто прв ја кажа вистината за драматичната состојба во која се наоѓа ЕСМ, напиша на Фејсбук, Џевдет Хајредини.