Ќе се конфискува имотот од над 30 илјади евра чие потекло нема да може да се докаже, предвидува драфт верзијата на Законот за потекло на имот.

Вицепремиерот задолжен за борба против корупцијата Љупчо Николовски, во обраќањето на конференцијата за детектирање и намалување на сивата економија изјави дека драфт верзијата е готова ќе биде испратена во Венецијанската комисија.

Законот ќе се однесува на функционерите и граѓаните бидејќи, како што рече Николовски, искуството покажува дека функционерите го препишуваат незаконски стекнатиот имот на други лица, а по завршувањето на функцијата си го враќаат.

 

makfax.com.mk