Хаг

Холандија планира возовите да се движат со помош на ветерот

Да ја префрли на напојување на еолските фармите. Иако засега се оди според планот, државата сака тој процес да заврши пред истекот на планираниот рок

Холандија планира сите нејзини возови да се движат со помош на ветерот, т.е. на еолска енергија. Земјата користи енергија од обновливи извори веќе долги години, а сега нејзина цел е својата железничка мрежа од над 2.600 километри пруги, да ја префрли на напојување на еолските фармите. Иако засега се оди според планот, државата сака тој процес да заврши пред истекот на планираниот рок

Поврзани

Најнови вести

Коментари