Најголема непрофитна донација

„Гугл" ќе инвестира милијарда долари за прилагодивање на луѓето на пазарните промени

Компанијата „Гугл" ќе инвестира милијарда долари во наредните пет години со цел да им помогне на луѓето да се прилагодат на промените на пазарот.

Тоа досега е најголемата непрофитна донација, а ќе биде наменета за Американците со цел колку што е можно подобро да се адаптираат на промените на пазарот. Тоа покажува дека едната од најбогатите компании на светот признава дека носи дел од одговорноста за рапидниот развој на технологијата што радикално ја менува индустријата и ги елиминира работните места во САД и секаде во светот.

Поврзани

Најнови вести

Коментари