Скок за седум места

Грција на 24-то место меѓу светските туристички дестинации

Според извештајот за 2017 година за конкурентноста во областа на патувањата и туризмот, кој го составува Светскиот економски форум, Грција постигна импресивен напредок.

Таа е поставена на 24-то место меѓу светските дестинации, коментира во четвртокот онлајн изданието Агрофилија.

Атина се искачи вкупно за седум места нанапред во рамките на индексот, кој е претставен во извештајот. Напредокот се должи на напорите насочени спрема природните ресурси на земјата и задоволувањето на дигиталното пребарување, а исто така и на маркетинг активностите на Грција.

Поврзани

Најнови вести

Коментари