По референдумот

Германските инвеститори загрижени за ситуацијата во Шпанија

Политичката нестабилност по референдумот во Каталонија му се заканува на земјоделството.

Ниту германските инвеститори не останаа незагрижени, бидејќи Каталонија за Германија е земјоделски најзначајната шпанска покраина. Ситуацијата во Шпанија ги загрижува германските фирми, потврди Холгер Бингман, претседателот на Сојузното германско здружение за трговија на големо, надворешна трговија и услуги (БГА).

Поврзани

Најнови вести

Коментари