Договори

Германија со своите НАТО партнери купува товарни авиони и подморници

Германија потпиша низа договори со своите НАТО партнери за заедничко купување на товарни авиони, подморници и за развој на ново оружје.

Деталите од договорот ја покажуваат намерата на Германија да купи осум товарни авиони „Ербас А330" со помош на Холандија и Луксембург, а можно е и Норвешка и Белгија да се приклучат на договорот.

Поврзани

Најнови вести

Коментари