Американската бонитетна агенција

„Фич" предупреди дека зголемениот долг на Кина може да предизвика „економски и финансиски шокови"

Американската бонитетна агенција „Фич" предупреди дека зголемениот долг на Кина може да предизвика „економски и финансиски шокови".

Сепак агенцијата го задржа рејтингот на Кина на ниво „А+" со стабилни перспективи. Иако краткорочните перспективи за растот на кинеската економија се „поволни", Фич смета дека „големото и растечко ниво на долгот" во кинескиот нефинансиски сектор претставува голем ризик.

Поврзани

Најнови вести

Коментари