Загреб

„Црни челик" сака да инвестира 33,5 милиони евра во „Ѓуро Ѓаковиќ"

Третиот услов е компанијата „Црни челик" да избере четири од седум членови на Надзорниот одбор во рок од најмногу 60 дена од спроведувањето на уписот за зголемување на основниот капитал.

Хрватската компанија „Црни челик" сака да инвестира 33,5 милиони евра во фабриката „Ѓуро Ѓаковиќ" од Славонски Брод.

Нивниот услов е одлуката за зголемување на основниот капитал на фирмата да се изведе со исклучување на правото на предност на постоечките акционери. Исто така, „Црни челик" бара и одлука за одобрение за стекнување на акции да се донесе без обврски за објавување на понудата за преземање.

Третиот услов е компанијата „Црни челик" да избере четири од седум членови на Надзорниот одбор во рок од најмногу 60 дена од спроведувањето на уписот за зголемување на основниот капитал.

Поврзани

Најнови вести

Коментари