Евростат

Чешка со најниска невработеност во ЕУ од само 2,9 отсто

Невработеноста во Европската Унија 7,6 отсто е на најниско ниво од 2008 година наваму. Чешка има најмалку невработени и стапката кај нив е 2,9 отсто. По неа е Германија со 3,6 отсто невработеност и Малта со 4,2 отсто.

Според Евростат, највисока невработеност има Грција 21,2 отсто, а по неа следи Шпанија со 17,1 отсто невработени.

Хрватска има 10,9 ортсто невработени, односно 195.000 граѓани во земјава се без работа.

Поврзани

Најнови вести

Коментари