Во јуни годинава

Буџетскиот дефицит на Турција достигна 3,76 милијарди долари

Буџетскиот дефицит на Турција во јуни достигна 3,76 милијарда долари, соопшти денеска турската Централна банка.

Тоа е помала сума од очекуваната, имајќи пред вид дека економистите предвидуваа дека буџетскиот дефицит ќе изнесува 4,4 милијарди долари.

Вкупниот дефицит на Турција за првите шест месеци од 2017 година достигна 20,77 милијарди долари, додека во мај тој изнесуваше 5,242 милијарди долари.

Експертите очекуваат до крајот на годината турскиот биџетски дефицит да достигне 38,49 милијарди долари. 

Поврзани

Најнови вести

Коментари