Голем дефицит

Британската компанија „Верту" оди во ликвидација

Компанијата Верту, која речиси две децении произведуваше луксузни мобилни телефони, се наоѓа во процес на ликвидација и ќе се затвори.

Поради големиот дефицит кој изнесува 128 милиони британски фунти, секторот за производство на мобилни телефони на британската компанија „Верту" оди во ликвидација. Компанијата веќе некое време се бори со финансиски проблеми, а состојбата се влоши по најавата и почетокот на прегговорите околу преземањете од страна на турскиот милионер Мурат Хакан Узан.

Поврзани

Најнови вести

Коментари