Министерот за економија, Крешник Бектеши соопшти дека со новиот закон за трговија се предвидува 100 проценти поголема дневница за вработените кои се ангажирани во недела.

„Сто проценти проценти поголема дневница за вработените кои се ангажирани во недела, со новиот закон за трговија“, наведе Бектеши.

За законот за трговија ќе има јавна расправа, а измените се во согласност со најавите за недела да биде неработен ден.

makfax.com.mk