Стручно: ПРИВИЛЕГИРАНИТЕ ИТ И ТЕХНОЛОШКИ ФИРМИ ги уриваат банките во САД

Минатата година, кога основачот на FTX, Сем Бенкмен-Фрид, ја загуби контролата над масивната шема на криптовалути Понзи што тој наводно … Продолжи со читање Стручно: ПРИВИЛЕГИРАНИТЕ ИТ И ТЕХНОЛОШКИ ФИРМИ ги уриваат банките во САД