20 Sep 2019

Европската банка за обнова и развој со кредит од 13 милиони евра ќе го финансира подобрувањето на постоечкиот систем на патарини, како и новите…

19 Sep 2019

Земјоделците побараа оставка од министерот за земјоделство Трајан Димовски. Тие денеска го блокираа патот кај Росоман, а таму се затекна и…

19 Sep 2019

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска и министерот за образование и…

19 Sep 2019

Да не се технологиите нема да има ниту фискална транспарентност, ниту фискална дисциплина, ниту, пак, младите ќе ги задржиме во земјата, истакна…

19 Sep 2019

Генералниот директор на АД Електрани на Северна Македонија (ЕСМ), Васко Ковачевски, во Богданци порача дека тамошниот ветерен парк ќе се проширува…

19 Sep 2019

Министерката за финансии, Нина Ангеловска ни образложуваше ребаланс во кој што не учествувала во неговото креирање, туку имаше улога на портпарол…

19 Sep 2019

Со Ребалансот за 2019 се обезбедува поддршка за поголеми плати во приватниот и јавниот сектор, повеќе средства за активни мерки за вработување и…

19 Sep 2019

Алоцирање на средствата онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми економски ефекти, е целта на…

19 Sep 2019

Човековите права во бизнисот и состојбите во оваа сфера кај нас ќе бидат во фокусот на националната „Конференција за бизнис и човекови права“ што…

19 Sep 2019

Повеќе од три месеци како почна електронската наплата на патарините кај Романовце, Отовице, Сопот и Градско на Коридорот 10, како и на наплатната…

19 Sep 2019

По 146 години Македонија денеска остана без меѓународна железничка линија. Редовната линија Белград – Скопје – Солун од денес се укинува.

19 Sep 2019

Oфицијално е формиран Македонско – швајцарски бизнис клуб со поддршка на Амбасадата на Швајцарија и Сојузот на стопански комори на Македонија. Со…

18 Sep 2019

Банкнотите стануваат „северни“. Народната Банка склучи договори за набавка на нови 10 и 500 денарки. Дизајнот останува ист, единствената промена е…

18 Sep 2019

Вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска и министерот за образование и наука…

18 Sep 2019

Една од најголемите приватни банки за матични ќелии во Европа, пред неколку дена ја изгуби дозволата за работа и правото да прибира, да складира,…

18 Sep 2019

#ЈавниотДолг на #Македонија е 326.337.608.392 денари.

-Владата предводена од СДСМ не прекинува со непродуктивното задолжување.…