Порошенко: ЕУ и НАТО ни се потребни за да се заштитиме од Русија

Претседателот на Украина, Петро Порошенко, изјави синоќа дека земјата би требало да им се прклучи на Европската Унија и на … Продолжи со читање Порошенко: ЕУ и НАТО ни се потребни за да се заштитиме од Русија