Cult

10 декември 2017

Лаки Лучиано – човекот кој го определи крајот на Втората светска војна

На 8 февруари 1962 авионот кој леташе на релација Неапол - Њујорк слета на њујоршкиот аеродром. Истоварен е ковчег, кој потоа ќе биде превезен на гробиштата Свети Јован. Kовчегот е закопан во семејната гробница...

За времето кога сакавме да зборувавме, а не само да разменувавме пораки и импресии...

Во овој свет, во кој луѓето не зборуваат туку само одржуваат социјални врски, немаат заеднички приказни и сон... туку разменуваат импресии и пораки, постоењето на бајките е неопходно за опстанок на Човекот. Ако...

Кога ќе успееш да создадеш музика од боите, стануваш Кандински

Не можете да си дозволите да заминете од овој свет, да верувате дека културата ви била блиска, а особено ако уметноста ве привлекувала... а да не ја знаете приказната за Кандински. Василиј...

Приказната за Фанта - од наци до бамбуча

Кога некој ќе каже Фанта, секој на ум ја има и Кока кола. И тоа со право. Но без нацистите Фанта, таа лимoнада, не би ни постоела. И не би била култ, каков што е...

  •