Закажани нови протести во Атина против преспанскиот договор

Таканаречениот „Комитет за борба за Македонија“, сочинет од четири организации, за следната недела, односно на 20 јануари, закажа протест против преспанскиот договор што ќе се случува на атинскиот плоштад Синтагма.

Организаторите, преку соопштение, испратија порака дека грчката влада греши за придобивките од договорот, и ги повикаа Грците да дојдат на собирот за да се спречи предавството. Во соопштението се додава дека во историјата ќе останат запишани пратениците кои личниот и партиски интерес го ставиле над татковината и демократијата.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари