„Преку Европол добивме информација на 14 јануари под ознаката итно, од земја членка на ЕУ, бевме информирани за постоење на организирана криминална група чија цел е да го убијат претседателот на Републиката Александар Вучиќ.

После тоа, заедно со Европол, покренавме опсежна акција насочена кон спречување на убиството на претседателот на Републиката. На чело на таа организација е црногорскиот државјанин Радоје Звичер, еден од водачите на кавачкиот клан, кој се товари за организирање и нарачување на повеќе убиства на територијата на Црна Гора и други земји.

Истрагата ќе утврди дали Радоје Звичер тоа го направил за интересите на неговите политички лидери. МВР ќе направи се за целосно расветлување на овој случај и спречување на атентатот на претседателот“, рече Вулин.

„Но, дотогаш, припадниците на МВР и Безбедносно-информативната агенција ќе го информираат Обвинителството за организиран криминал за секоја информација што ќе ја добијат преку оперативната работа, но во соработка со претставници на воено-безбедносните структури ќе направат се за да го подобрат нашиот уставен поредок и секојдневието, да ги зачувуваат мирот и стабилноста, но и за зачувување на безбедноста и животот на претседателот. Да живее Србија“, рече Вулин.