Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, во Рашка рече дека дошол да го сослуша претставникот на Србите во Косово и Метохија, за сите настани и да се договори што понатаму.

Воената касарна во Рашка се одржува итен состанок поради пукањето на северот на Косово и Метохија.

„Ќе се браниме со се што може и се расположливо “, рече Горан Ракиќ, претседателот на Српската листа, на почетокот на состанокот.

Тој рече дека следниот пат, ако се случи вакво нешто, нема да остане на ова, туку Србите ќе се бранат.

Воедно на состанокот Вучиќ бил информиран за ранетиот Србин.

Како што било речено кога косовските сили се повлекувале започнале оган кон толпата и куќите.