Министерот за внатрешни работи на Србија Александар Вулин денеска остварил средба со раководството на Управата за криминалистичка полиција и им честитал за успешно спроведената акција на запленување на 520 килограми марихуана спакувана во 134 пакувања во Ниш.

Марихуаната пристигнала од Косово и Метохија и бил наменет за понатамошна продажба во српските градови и населени места.

Во акцијата е уапсен маж на возраст од 45 години.