По обилните снежни врнежи Македонците во областа Голо Брдо, Албанија, благодарение на ангажираноста на локалните власти не останаа завеани, но повеќе населени места се без електрична енергија, рече за МИА, Едмонд Османи администратор на административната единица Требиште.

-Снежната покривка е над 30 сантиметри., некаде е и повисока. Засега нема проблеми околу движењето по патиштата во нашата област. Но и доколку е потребно благодарение на локалната власт на Булќиза, каде припаѓаме, подготвени сме да интервенираме. Повеќе села се без електрчна енергија поради искинати елекпроводници, за што превземаме напори за надминување на проблемот, додава Османи.