Во Словенија во последните 24 часа потврдени се 6.918 нови случаи на корона вирус од тестирани 13.681 примерок.

Од последици на корона починале шест пациенти, пренесува СТА.

На болничко лекување се наоѓаат 524 пациенти од кои 155 се на интензивна нега.

Спрема податоците на Националниот институт за јавно здравје моментално активни се повеќе од 55.000 случаи на корона вирус.