Претседателот на Србија Александар Вучиќ вели дека има притисок од Запададот да го признае Косово. Тој знае дека ако тоа го стори ќе го тапкаат по рамо, ќе биде прогласен за визионер но на крај ќе заврши како Заев кој со со Договорот од Преспа го смени името на својата земја а од ЕУ не доби ништо.

-Со Косово сакаат да ја срушат цела Србија и тоа не е далеку од вистината. Ќе ви говорат дека најмодрерните политичари се оние кои ќе прифатат независност на Косово а Србија да не добие ништо. Или да добијам убава приказна во весниците и да завршам како Зоран Заев со приказната за Преспанскиот договор. Човекот не знае што да прави со себе бидејќи не сакаат да му отворат преговори. И јас не знам зошто, вели Вучиќ.

Тој го прекорува Заев дека премногу се залетал со Бугарија.

-Кога некој ќе ми каже дека една мала земја блокира нешто јас велам, а да да…