Видео: Како се споредуваат армиите на Албанија и Србија?

Воен конфликт на Балканот никој не посакува ниту пак менување на границите. Затоа каналот Daily Media на YouTube направи едукативно видео за споредба меѓу армиите на Албанија и Србија, како две сили на Балканот кои сега имаат пријателски односи, а историски речиси никогаш не биле во отворен конфликт.

Во видеото е направена анализа на бројот на активна војска, на резервисти, на бројот на граѓани кои влегуваат во границата на борбена подготвеност и потенцијалните човечки ресурси за мобилизација.

Исто така интересно е да се види и споредбата на бројот на оружја, нивниот вид и досег, како и разновидност. Од Daily Media посочуваат дека немаат никаква намера да предизвикаат омраза или пак конфликт.

Поврзани

Најнови вести

Коментари