Исповед на девојката која преживеа

Вељко нè доведе до реката, бидејќи таму се "смирува"!

Целиот настан, сепак, го привлече вниманието на медиумите поради тоа што се случи на истото место каде што во ноември 2014 година, тројца млади луѓе се удавија во возилото што упаднаа во Дунав.

Андријана Ј. (26) и Вељко Б. (50) беа во автомобил "Форд", кој во вторникот 9-ви јануари падна во Дунав кај Ада Хуја. Возилото било паркирано на брегот, а потоа тргнало во водата, и една девојка и еден маж за среќа избегнале сериозни повреди.

Уште еден автомобил падна на брегот каде во БМВ се удавија тројца

Целиот настан, сепак, го привлече вниманието на медиумите поради тоа што се случи на истото место каде што во ноември 2014 година, тројца млади луѓе се удавија во возилото што упаднаа во Дунав.

"Тој ден во 10 часот, во новите гробишта беше погреб на мојот многу добар пријател, кој неколку дена пред тоа, трагично загина во сообраќајна несреќа. Вељко се понуди да ме вози од Земун за да стугнам на време. Погребот заврши во 11.15. Вељко рече да пиеме кафе некаде на брегот ", бидејќи реката го смирува." Јас не се грижев, бев сосема отсутна, носо оглед на тоа двапати постар од мене и добар пријател на моето блиско семејство, се чувствував безбедно ", изјави Андријана.

Вељко, како што тврди таа, без предупредување го спуштил автомобил под рампата, до водата и го запрел возилото.

Таа го преживеа БМВ-то на смртта: Тоа беше борба за живот!

"Не ми е јасно, возилото беше угасено и пракирано и тргна само од себе, од сега непознати причини. Бидејќи јас не сум возач, не ни знев што би можела да направам да го запрам. Паднавме во Дунав и втрлогот почна да не носат кон средината на реката. Прозорецот ми беше отворен. Благодарение на разумот, успеавме да излеземе од возилото што потона како Титаник", вели Андријана.

Тројца млади се удавија во Дунав, повреден син на позната водителка

Вељко се фатил за јаже на некој чамец, а Андријана ја спаисиле од соседен брод, од каде виделе што се случува. Помошта дошла од блискиот брод што се движел.

"Имаше еден млад човек кој гледал што се случува и ми помогна, излегов да се исушам. Тој ме смести во неговиот брод, ми даде сува облека и повика помош, бидејќи јас бев околу 15 минути во ледената вода", вели Андријана.

Оваа девојка, исто така, додава дека некои коментари многу ја повредиле.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари