За време на неколкудневната истрага и претресот на викенд куќа во Ритопек близу Белград, за која се сомнева дека се наоѓале најмалку три убиства извршени од Вењко Беливук вкан Веља Невоља, Марко Миjковиќ Маре и членови на нивниот суров клан, тие пронашле човечки череп во бунарот за кој постои сомневање дека му припаѓал на Горан Велишковиќ Гокси, навивач на Партизан.

Според неофицијални информации, полицијата ги исцедила бунарите во близина на викенд куќата на теророт, а во еден од нив пронашла остатоци од распарчено тело.

– Черепот е испратен на анализа и се чекаат резултатите – вели изворот.

Исчезнал во август 2020 година.
Според сознанијата, Горан Величковиќ бил киднапиран на почетокот на август 2020 година, а последен пат бил виден на улицата Вишеградска во центарот на Белград.

Неговата сопруга го пријавила неговото исчезнување, со образложение дека Гокси рекол дека ќе се сретне со некој друг, но дека тој не се вратил дома.

– Се сомнева дека осомничениот Вук Вучиниќ го чекал на паркингот во Вишеградска и со автомобил го одвел до неговата куќа во Ритопек, кој бил запленет при апсењето на Беливук и Миjковиќ. Според списите на обвинителството, Беливук, Миjковиќ и неколку непознати лица го пречекале во таа куќа – открива изворот.

Тој додава дека Величковиќ бил брутално измачуван пред смртта, со денови.

– Се претпоставува дека тој бил жив пет дена по киднапирањето. Миjковиќ, Беливук и други го измачувале на најмонструозен начин, наводно барајќи да ги отклучи шифрираниот телефон и апликацијата Скај.

Тие го замолија да им ги даде неговите шифри, а наводно нивната главна цел била да стапат во контакт со шефот на Гокси, кој важи за висок соработник на кланот, но и други блиски луѓе од светот на криминалот – извор објаснува и продолжува:

– Откако го примија тоа што го побараа од жртвата, по незамисливо мачење, го убија и обезглавиле. Се сомнева дека му ја положиле отсечената глава и се фотографирале, а фотографијата му ја испратиле на неговиот шеф, но и на други противници и некои соработници за да ја покажат својата супериорност, но и да им дадат до знаење што ги чека доколку не се послушни – вели изворот.