Откако ја убил ќерката, се самоубил. Марко Б. пред убиството наводно ѝ испратил порака на сопругата со која бил во процес на развод. Во пораката пишувало дека ќе се убие себеси и детето.

Нова.рс пишува дека Центарот за социјални работи го доделил детето на мајката и дека наводно Марко првпат го видел детето.

Веднаш штом ја прочитала пораката, жената повикала полиција, но веќе било доцна. Трагедијата се случила во семејната куќа на улицата Војнички трг во Вршац.