Како што потврдија за медиумите во болницата во Пеќ, во престрелката загинале двајца ученици и возачот на автобус.

Навеле и дека се уште не е познат бројот на повредени, бидејќи брзата помош постојано ги носи од Дечани во Пеќ.

Полицијата се уште не ги потврдила овие наводи, но во првиот устен извештај за медиумите изјавиле дека се повредени две лица.

„Според информациите со кои располагаме, се сомнева дека имало пукање во правец на автобусот и дека две лица се повредени“, соопштија од полицијата во Пеќ.

На местото на настанот е дежурниот обвинител, а повеќе за овој инцидент ќе се знае по завршување на истрагата.