Иван Дворжак, долгогодишниот музички уредник на Хрватското радио, почина синоќа на своето работно место.

Околу 22 часот на Дворжак ненадејно му се слошило додека бил на работа – на „смена“ во Радио Сљеме. Како што се дознава, веднаш била повикана брза помош, но сите напори за реанимација биле залудни.

Неофицијално се дознава дека градоначалникот Томислав Томашевиќ, кој синоќа гостуваше во Дневникот на ХРТ, го напуштил студиото со шокирани вработени кои само 10 минути претходно биле сведоци на смртта на колегата.