Апсењето на криминалната група на Вељко Беливук (Веља Невоља), лидер на навичаката група на белградски Партизан, освен што води кон 16 досега неразјаснети убиства, трговија со дрога, поврзаност со црногорската мафија и тамошната полиција, како и со полициски функционери во Србија, води и до врски во раководството на клубот Партизан и соработка на досега угледни луѓе, како професорот на правниот факултет Вулетиќ кој е потпретседател на клубот, со белградското подземје на Веља Невоља.

Владимир Вулетиќ, поранешниот потпретседател на Фудбалскиот клуб Партизан, има толку путер на главата што ниту Дунав, ниту Сава не можат да го измијат, пишува Објектив.

Освен за соработка со монструозниот клан на Веља Невоља, овој професор по право може наскоро да биде уапсен и за педофилија, делење кокаин, организирање оргии со момчиња, а во полицијата можеше да „пропее“ кому точно плаќал за сексуални услуги и како манипулирал со испити.

Од преписката до која дојде Објектив и што ја објавуваме, јасно е дека Вулетиќ сака малолетни момчиња.

Во преписка со лице кое лажно му се претставило како шеснаесетгодишник, тој, меѓу другото, изјавува дека „помладите го палат невидено“, оние на возраст од 16 и 17 години, како што посочува тој , се врв за него. Меѓутоа, во делот на преписката во која организира тројка со шеснаесетгодишното момче, тој дури сугерира дека момчето со кое го организира сето да донесе уште некого, додавајќи дека „најдобро би било да е некој на возраст од 14-15 “.

ПЛАЌАЛ ЗА СЕКС

Професорот Вулетиќ, кој во текот на преписката користи вообичаено жаргон и шатро говор соодевтен за младите, исто така истакнува дека „не сака ескорт“, односно платен секс, затоа што не сака некој „да го стори тоа за пари“, но исто така наведува дека тој не бега од тоа кога станува збор за тројка, па третиот би можел да биде оној што би го платил.

Тој исто така признава дека платил за сексуални услуги двапати.

– Го користев тоа со плаќањето двапати, но со девојка … и тоа е поради секс до м**а… што ме пали кај девојките … Сепак, сексот со девојка е бледа сенка на секс со прав лик ако енергиите се совпаднат – објаснува професорот Вулетиќ.

САКА БЕЛО

Во преписката се споменува и кокаин, односно како што би рекол професорот во шатро говорот – лобе (бело). Вулетиќ признава дека го користи и дури не му било јасно зошто неговиот соговорник „го плукна лобе“, а потоа вели дека не земал во предвид дека можеби станува збор за “лобе“ со лош квалитет или, што би рекол Вулетиќ, “ кој знае какво ѓубре било “.

– Ова те прави целосно сит, а нивото на квалитет е премногу сериозно … Се разбира, и чистота … Госпоѓо, имам “ске“ (ѓаргонски шушке, пари) и можам да си го дозволам тоа … Ако не, не би го земал воопшто, попрво такво а не некое ѓубре… Бело, патем, земам само со повод, никогаш не треба да го земам ако седам сам во гајба, да бленам и да работам божем нешто што мора.  Со  “бело“ мора да има уште нешто, и и некој со кој има нешто е забрането – објасни Вулетиќ.

КОГА Е ПРЕТЕРАНО

Вулетиќ наведува и што може да направи „белото“.

– Тој “копиљ“ подоцна имаше толку многу  грижа на совест што заќуте и не проговори ништо… Без повици, пораки, социјални мрежи… Реков, тој е стр8 (стрејт, жаркон) Или барем се убедува себеси да се убеди дека стр8  кого “белото“ целосно го фрлило во разочарување, и тоа е тотално забрането… А пробавме сè, обострано… Просечен куроња, не се сите како тебе – пишува професорот Вулетиќ во преписката со шеснаесетгодишник.