Тој е уапсен е под сомнение за организирање на криминална група која извршила и планирала неколку тешки кривични дела, за што му се заканувал затвор до 40 години, пишува подгорички „Вијести“.

Наводниот водач на црногорскиот криминален Кавачки клан, Слободан Кашчелан е уапсен синоќа.

Тој е уапсен е под сомнение за организирање на криминална група која извршила и планирала неколку тешки кривични дела, за што му се заканува затвор до 40 години, пишува подгорички „Вијести“.

Според изворот, тој и тројца наводни членови на групата се уапсени во полициска акција која била спроведена во Котор и во Пљевље.