Миленко Врачар, поранешен министер за финансии во Владата на Република Српска, е уапсен под сомнение дека кинел автомобилски гуми на соседите, потврди „Независне новине“.

Тој е уапсен од припадници на полициската управа Бањалука, во чии простории моментално се наоѓа Врачар.

Поранешниот министер за финансии во Владата на Република Српска вечерва е уапсен бидејќи им дупнал гуми на автомобилите на соседите во центарот на Бања Лука.

Според информациите, тој во моментов е под кривична истрага од полицијата, каде признал дека го сторил споменатото кривично дело, пишува Српскаинфо.

Како што се дознава, тој бил снимен и од безбедносните камери.

Тој бил уапсен од припадници на полициската управа во Бања Лука, во чии простории моментално се наоѓа, пренесува Независне.

Познато е дека му ги дупнал гумите на претседателот на Основниот суд во Бања Лука.

Фото: илустрација шутер