Нему му е одреден притвор до 48 часа за кривичното дело Повикување на насилна промена на уставниот поредок.

Тој ќе биде изведен на распит во Вишото јавно обвинителство во Белград. Инаку, на социјалните мрежи беа објавени и снимки и фотографии со споменатиот транспарент.

Како што дознава Курир, транспарентот бил пронајден во стан на друг маж.