Да потсетиме, тие загинаа во петокот попладне кога беа убиени во крвав поход од нивниот сосед Вук Бориловиќ, кој и самиот беше убиен истиот ден.

Првите жртви Наташа Мартиновиќ и нејзините синови ќе бидат погребани на локалните гробишта Бајице во 15 часот. Само еден час подоцна, на локалните гробишта во Цетиње ќе биде погребан нивниот кум Милан Митровиќ, кој отишол да види што се случува во куќата на Мартиновиќ.

Во Градац ќе биде погребан Горан Ѓуришиќ, вујкото на убиецот на Бориловиќ кој загина обидувајќи се да го заузда својот братучед.