Оваа информација за порталот „Radiosarajevo.ba“ ја потврди Људевит Мариќ, портпарол на МВР на Херцеговско-неретванскиот кантон.

„Денеска околу 17 часот детето паднало во реката Буна, во местото Буна. Иако имаше обид за реанимација, за жал, детето подлегна“, изјави Мариќ.

По истрагата ќе се знае причината за давењето на детето.