Училиштата се префрлија на онлајн часови, кои не важат само за учениците од прво до четврто одделение кои се уште посетуваат настава, објави АП.

Масовните настани се исто така забранети, а рестораните и баровите се обврзани да работат со половина капацитет.

Одлуката е донесена по наглиот раст на бројот на заболени , кој денеска изнесува 8932 , додека во исто време земјата е на дното на Европската Унија со најмал број целосно вакцинирани граѓани , само 29 проценти.